Πως να είστε θετικός γονέας με την ομάδα σας

May 19, 2019

Όλοι θέλουν να δουν ότι η ομάδα του παιδιού τους έχει επιτυχία. Ωστόσο, όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, το πρώτο πράγμα που συνήθως παρατηρούμε είναι η δυσαρέσκεια των γονέων και ο σχολιασμός-κουτσομπολιό σχετικά με συγκεκριμένους παίκτες ή το coaching. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να σχολιάζουμε αρνητικά, ωστόσο αυτό είναι πολύ επιβλαβές απ΄όσο μπορούμε να φανταστούμε!! Ως ενήλικες μπορούμε να είμαστε οι χειρότεροι επικριτές και να πιστεύουμε ότι η απόδοση του παιδιού μας αποτελεί αντανάκλαση του γονικού μας ρόλου.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τους γονείς, έτσι ώστε να γίνεται μια θετική δύναμη στην ομάδα του παιδιού σας και ως εκ τούτου να συμβάλλετε στην επιτυχία τους. Οι γονείς έχουν πολύ μεγαλύτερη επιρροή(θετική ή αρνητική) στις ομάδες  από ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν!!

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ:

1. Δίνουμε έμφαση στις θετικές πτυχές των αγώνων και της απόδοσης του παιδιού
2.Τονίζουμε στο παιδί ότι πρέπει να διασκεδάζει τα παιχνίδια(αγώνας=προπόνηση)
3.Σεβασμός στους αντιπάλους-προπονητές-διαιτητές.
4.Δεν κάνουμε κριτική για συμπαίκτες-προπονητή(αν συμβαίνει κάτι μιλάμε οι ίδιοι στον προπονητή)
5. Ενθαρρύνουμε το παιδί να μιλήσει στον προπονητή,αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα(ανάληψη ευθύνης του παιδιού να μιλήσει)
6.Βοηθήστε το παιδί σας να επικεντρωθεί στην απόδοση και όχι στο αποτέλεσμα.Θυμηθείτε η νίκη δεν είναι τόσο σημαντική,όσο η απόδοση!
7.Δεν μιλάμε αρνητικά κατά την διάρκεια των αγώνων.
8.Οι γονείς δεν εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
9.Να θυμάστε το παιχνίδι είναι για τα παιδιά.Δεν είναι για τη δόξα του προπονητή ή των γονέων ή του συλλόγου.
10.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πραγματική ανάπτυξη που επιδιώκουμε για τα παιδιά μας,είναι μια ανάπτυξη αγάπης για το παιχνίδι.
11. Αγκαλιάστε το παιδί σας:
Μερικές φορές η καλύτερη στιγμή για την αγάπη είναι όταν το παιδί ή η ομάδα έχει ένα κακό παιχνίδι. Το παιδί σας θα αναζητά υποστήριξη από εσάς. Πρέπει να οικοδομήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη. Βάλτε το χέρι σας γύρω του και αφήστε το να καταλάβει  πρώτα απ ‘όλα ότι είστε εκεί για εκείνο. Αυτές μπορεί να είναι πολύ εποικοδομητικές στιγμές εάν τις εκμεταλλευτείτε. Μην τους αφήνετε να διαμαρτύρονται για συμπαίκτες, διαιτητές ή προπονητές! Αντ ‘αυτού, να βρουν πράγματα που έκαναν καλά και να φυτέψουν σπόρους στο κεφάλι τους για το πώς μπορούν να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα την επόμενη φορά. Είναι επίσης καλό να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με την προσπάθεια και τη στάση τους. Μιλήστε μαζί τους για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους και να δώσουν ένα καλό παράδειγμα μέσω της στάσης, της προσπάθειας και της γλώσσας του σώματος. Πρέπει να σιγουρευτείτε σε αυτές τις συνομιλίες ότι ποτέ δεν μιλάτε αρνητικά για άλλους παίκτες, προπονητές και φυσικά για το ίδιο σας το παιδί.

ΠΗΓΗ: https://proponitispodosfairoy.blogspot.com/2018/05/blog-post.html?m=1&fbclid=IwAR3jMczGNGjlGPhkgYICc4qgAJqfxdAuGBKbNbJ9PwFXuXhDeHK4-DNHzvo

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΤΛΑΣ;

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΤΛΑΣ

Ακολουθήστε μας στα social media για να ενημερώνεστε εύκολα και γρήγορα!

ΑΤΛΑΣ
NEWSLETTER